Faye Brawners Geraniums : The Complete Encyclopedia.

Siden man nå en gang er bibliotekar, må det jo være lov å slå et salg for koselige og nyttige timer med pelargonialitteratur.

I dag vil jeg presentere Faye Brawners Geraniums : The Complete Encyclopedia. Først og fremst – la oss dvele et sekund ved tittelen. I den engelskspråklige verden har de fremdeles en hang til å omtale slekten Pelargonium som «Geranium», selv om geranium faktisk er navnet på familien, mens da pelargonia er planter i en av flere slekter i Storknebb-familien (geraniaceae). Boka er altså en bok om pelargonia, ikke om storknebb.
Som navnet sier er dette et omfattende verk spekket med bilder og masse nyttig informasjon.
Men først litt om forfatteren.
Faye Brawner er født i Florida, men flyttet etterhvert til California hvor hun kom i kontakt med pelargonia-foredlere som førte henne inn i en verden hun har tilbragt mangfoldige år i å studere. Hun har reist i USA, Canada, England Tysland og Østerrike for å studere pelargonia. Hun har særlig vært opptatt av å etablere rett nomenklatur for mange feilnavnede sorter/hybrider.
Faye har i løpet av mange år flyttet på kryss og tvers i USA, med ulike klimasoner. Alltid med pelargoniaene sine med seg. Etter over 40 år med pelargoniastell har hun ett ønske – det bør være en pelargonia i et hvert hjem. Med en så variert slekt finnes det alltid noe for en hver smak og situasjon.

Boka er delt inn i 17 kapitler. En for hver gruppe av pelargonia, zonaler, dverger, stjerner, duftere osv. I tillegg er det egne kapitler for foredling og hybridisering, potter og jord, gjødsel og vann, dyrkningsråd, sykdommer, skadedyr,

Dette er et nyttig oppslagsverk som jeg stadig kommer tilbake til.

Er du interessert, har vi et par bøker på lager for salg. Du finner disse i nettbutikken.

Følg og lik oss:
error
fb-share-icon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *