Broketbladete pelargonia er en undergruppa av zonaler. De kjennetegnes av at bladene er flerfargede. De kan være tofargede eller trefargede og kalles da henholdsvis bi-colour eller tri-colour. Bladet deles inn i soner. Senter, zonale og kant. Den innerste ringen er i hovedsak grønn, den neste sonen, eller zonalen kan ha ulike farger som mørk til brun, rød, rosa eller lilla-aktig.
Om den ytterste kanten går i hvitt eller kremhvit, kalles den silver, går den i gultoner kalles den golden.


Noen broketbladete har også vakre sommerfugl-lignende tegninger.

Siden de broketbladete har mindre klorofyll, trenger mer lys. Likevel er de ikke glad i for sterk sol på det varmeste om sommeren. Dette kan få fargene til å blekne.

Plantene kan være kortlivede. Dette kan henge sammen med at jorda vi nå bruker inneholder mye torv, noe disse pelargoniaene ikke ser ut til å være svært glad i. Jeg er nå i ferd med å bytte jord til torvfritt på mine morplanter. Utfordringen er nå at jorda jeg hittil har funnet, har ganske høyt innhold av nitrogen, som heller ikke er pelargoniaens favoritt. Målet er å finne en kaliumrik torvfri jord – hjemmekompostering kan selvsagt være et godt alternativ, forutsatt at den er ugras og smittefri.

Kanskje du finner noe du ønsker å bestille?

Du finner Kattenes broketbladete pelargonia i nettbutikken