Vi har passert jul, så da er det full fres hos Kattene i hagen. Drivhuset og vekstrommene er fulle. Hver dag blir det pottet om nye stiklinger klare til salg.
De første bestillingene er allerede kommet og pakkene er på vei. Vi følger nøye med på vær og føre. Ikke noe sendes før vi er enige om værmelding og hvor varene skal i landet 🙂

Sjekk ut nettbutikken. Kanskje er nettopp dine favoritter klare til salg.

Vinterkos i drivhuset

I høst skrev jeg at jeg lurte på hvordan fuktighet og kulde skulle bli i drivhuset. Drivhuset er oppholdssted for alle morplantene, så det er jo vikktig å ha kontroll på klimaet der. Jeg har montert en solid avfukter som holder drivhuset passe tørt. Når det gjelder varme har jeg vannbåren gulvvarme som hovedkilde. Denne varmes opp med en blanding av elektrisk/ luft-til vann varmepumpe og ved. Ved brukes så ofte som mulig. Som tilleggsvarme er det montert en elektrisk varmelist over hver av dørene, og så har jeg satt inn en liten elektrisk peis «i salongen», en liten ekstra som jeg bare bruker når jeg setter med ned med kaffe og kakao og er på vintertur.
Temperaturen er satt til 6 grader, jeg vanner sjelden og har ikke montert noe ekstra lys i drivhuset.
I «Vekstrom for for de største stiklingene», er det 10 grader og full vekstlysbelysning med HID-ballast og HPS/MH-pærer. I «Vekstommet for stiklingene/nyfødt-avdelingen» er det 22 grader og full LED/lysrør-belysning.
Så gjelder det nå å holde seg fast og vente på strømregninga i januar.

Kaldt og hustrig ute, men hyggelig å pusle inne i drivhuset
Følg og lik oss:
error
fb-share-icon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *