Jeg har tatt frem balkongkassene. 4 undervanningskasser. De pleier jeg å ha ved inngangspartiet. Jeg kunne selvsagt ha pottet om stiklingene i større potter og ventet med å plante, men tenkte at i år vil jeg sette stiklingene direkte i undervanningskasser. Stiklingene er godt rotet, store og fine.
Jeg har tatt frem ulike hengepelargonia, hengehybrid og zonaler.
Tenkte å lage et skikkelig fyrverkeri av rødt, rosa og lilla i blanding.
Hengepelargoniaene pleier å være fornøyde i disse kassene – jevn og rikelig tilgang på vann med tilsatt gjødsel. Svak oppløsning hver gang jeg fyller opp undervanningskarene.
Jeg bruker Tjerbos Gartnerjord og blander inn perlite i forhold ca 1:5. Av gjødsel bruker jeg litt forskjellig . Tidlig i sesongen bruker jeg littegrann kalksalpeter i tillegg til Rød Superba. Hengepelargonia er glad i godt med vann – så lenge det ikke er for kaldt. Da kan du få flekker – «kork»-belegg på bladene. Her er plantene jeg mikser i kassene – jeg har plantet 8 stk i hver kasse. Det blir tett, men med god vanning og gjødsling håper jeg at det skal bli frodig og fint.

Jeg har et godt utvalg av stiklinger / småplanter av disse nå. De står i nedbrytbare potter på 8 cm og er godt rotet. Disse pottene setter du direkte ned i kassene.
Vil du starte fordriving av kassene dine nå – eller potte om i 12 cm potter og senere plante dem i kassene?

I nettbutikken finner du disse sortene jeg har brukt i kassene og mange flere:

ROYAL® LAVENDER
ROYAL® PINK
SUNRISE® GOESTA
SUNRISE® GRAZIELLA
MARCADA® PINK PURPLE
DECORA LILAC
MOONLIGHT® VIOLINO EVOL.
MOONLIGHT® VIO

Jeg sender med Norgespakke eller du kan klikke og hente selv.

Følg og lik oss:
error
fb-share-icon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *